Pokazatelj koliko je Texas Holdem poker postao popularan je učestalost u kojoj vaše omiljene TV emisije, drame i sitcomi sadrže scene u kojima likovi igraju igru ​​Texas Holdem pokera. Ove scene često uključuju sve članove obitelji koji sjede za stolom i igraju poker. To je rezultiralo omekšavanjem slike pokera. Nekada viđen kao kvaritelj obiteljskih vrijednosti, poker je dobio određenu mjeru legitimiteta kao obiteljska aktivnost, ne baš isto kao obitelj koja sjedi za stolom i igra Monopoly, ali više nije ni potpuno zla aktivnost.

Ako je vaša obitelj poput većine obitelji u Sjevernoj Americi i drugim nacijama širom svijeta, sada može biti razumno pretpostaviti da imate barem set poker žetona i špil karata za igranje Texas Holdem pokera u vašem Dom. Iz obiteljske perspektive, dom je najbolje mjesto za članove obitelji svih dobnih skupina da se upoznaju s igrom pokera. Ako su vaša djeca zainteresirana za učenje igranja pokera, onda je najbolje da započnu s igranjem u kućnom okruženju bez rizika pod vašim vodstvom za zabavu uz samo poker žetone u igri. Mnogi profesionalni igrači pokera navode da su svoju poker karijeru započeli igrajući poker kod kuće s pouzdanim roditeljem ili bakom i djedom koji ih je naučio igrati. Naučili su igrati u okruženju za učenje bez rizika i ugodnom okruženju gdje je njihov najbolji interes bio na prvom mjestu u mislima njihovih učitelja. Kao rezultat toga, razvili su vrhunske poker vještine i zdravo poštovanje prema zamkama igranja igre.

Također je važno da kada vaša djeca počnu igrati poker sa svojim prijateljima da se to dogodi i kod kuće gdje možete pratiti kako biste osigurali da igra ostane zabavna aktivnost. Uključivanje prijatelja vaše djece, naravno uz dopuštenje njihovih roditelja, u vaše kućne poker aktivnosti ima neke značajne prednosti za vas kao roditelja. Ne samo da ćete znati gdje su vaša djeca i što rade, već ćete upoznati i njihove prijatelje i moći ćete uspostaviti odnos s njima. Imajući priliku promatrati vrijednosti i motivacije prijatelja vaše djece, možda ćete bolje razumjeti u koje će se aktivnosti vaša djeca uključiti dok su bez nadzora u zajednici sa svojim prijateljima.